EL PROPER CAP DE SETMANA ES DISPUTA EL CAMPIONAT DEL MÓN DE ROGAINING

El proper divendres 26 a les 12:00 del migdia es donarà la sortida al 17è Campionat del Món de Rogaining a l’estació d’esquí de Paprsek, Olomouc Region-Moravia, a la República Txeca.El miler de corredors i corredores que hi participaran tindran per davant 24 hores per localitzar el màxim de balises possibles i sumar el màxim de punts, només amb l’ajuda del mapa i una brúixola. Un mapa que se’ls haurà lliurat a les 9:30 per tal de tenir 2 hores per a preparar l’estratègia. Després, córrer. Ho faran per un terreny muntanyós de les muntanyes Rychleby i Kralicky Sneznik al llarg de la frontera entre República Txeca i Polònia, amb una altitud entre els 500 i 1424 m sobre el nivell del mar cobert per boscos mixts (coníferes i de fulla ampla) amb diversos nivells de transitabilitat, moltes valls profundes i nombrosos corrents d’aigua. Moltes pistes forestals, camins i corriols per on alguns correran i d’altres caminaran segons les capacitats físiques i tècniques de cadascú.

Prop de 300 equips (de 2 o 3 corredors) d’una trentena de països d’arreu del món. Entre ells, 10 equips que representaran la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya a les diferents categories. Hi destaca l’Icebug Catalunya HO que opta a tot a la categoria absoluta amb el gironí Albert Herrero i el letó resident a Torredembarra Andris Ansabergs. La parella amb molta experiència en l’ultrallarga distància i també en orientació, hi arriba amb molt bones sensacions i amb ganes de fer història per a l’orientació catalana. A la categoria mixta absoluta l’Icebug Catalunya XO format pels tarragonins Magí Llaveria i Laura Escolà és el segon dels equips de selecció catalana. També poden estar molt amunt a la classificació l’equip Icebug Catalunya XV, a la categoria mixta veterans (majors de 40 anys). Amb la Raquel Font i la Marta Planas (top 10 en diferents europeus i mundials en fèmines) s’hi afegeix en aquesta ocasió en Guillem Garcia de Marina per mirar d’assolir un bon resultat en categoria mixta. I a la categoria de joves (menors de 23 anys) on els actuals campions i subcampions del món (el 2019 a La Molina) són catalans, intentaran assolir el títol en Roger Virgili i en Pol Canosa Icebug Catalunya MY. Sis equips més correran a les categories Mixta absoluta, Mixta Veterans, Dones Veteranes i Homes Ultraveterans.

El darrer campionat del món es va fer a Catalunya el 2019, i el proper serà a Califòrnia (USA) el proper estiu. La competició és anual, però la pandèmia del Covid ha provocat que les dues darreres edicions s’hagin posposat. Austràlia (el bressol d’aquesta disciplina) i Nova Zelanda solen mantenir opcions a totes les competicions internacionals, com els Estats Units o Canadà. Però els països del nord d’Europa com Letònia, Estònia, Txèquia, Lituània o Finlàndia són els que acostumen a emplenar els podis. Catalunya també té un nivell destacable en aquesta disciplina, i tracta de tu a tu a la resta de competidors. També hi haurà equips Ucraïnesos, però cap de rus per primera vegada, deixant fora una de les potències d’aquest esport.

Continua leyendo el artículo original pulsando el siguiente enlace: EL PROPER CAP DE SETMANA ES DISPUTA EL CAMPIONAT DEL MÓN DE ROGAININGA continuación citamos la fuente y autor del texto:
Título: EL PROPER CAP DE SETMANA ES DISPUTA EL CAMPIONAT DEL MÓN DE ROGAINING
Autor: FCOC
Enlace: EL PROPER CAP DE SETMANA ES DISPUTA EL CAMPIONAT DEL MÓN DE ROGAINING
Fuente: EL PROPER CAP DE SETMANA ES DISPUTA EL CAMPIONAT DEL MÓN DE ROGAINING
Fecha publicación: 21/08/2022