TROFEO QUIJOTES D’ORIENTACIÓ A PEU

Aquest cap de setmana s’ha disputat a Sigüenza (Guadalajara) el XV Trofeo Quijotes d’orientació. Es reprenia d’aquesta manera la Lliga Espanyola d’Orientació després de 5 mesos sense curses.

Com acostuma a ser habitual, una bona representació de corredors i corredores de Catalunya van participar en les 3 proves de les modalitats mitja distància, esprint i llarga distància, aconseguit destacades posicions en cadascuna d’elles. Així doncs amb la suma final, van endur-se el Trofeo Carlit Tölkkö a M14, Guinedell Faja a F16E, Alba Trabal a F35A i Marius Alsius al circuit negre, tots ells del CAT-O.

La primera cursa va ser la mitja distància amb una pineda propera a la ciutat de Sigüenza, amb una primera part més tècnica i la segona més ràpida. Bona velocitat de carrera degut a la manca de sotabosc i un desnivell moderat amb final a la mateixa plaça major de la població catellano-manxega. A la tarda, els carrerons costeruts de Sigüenza van oferir una cursa esprint exigent físicament i divertida per les continuades pujades i baixades.

Finalment el diumenge, es va disputar la cursa de llarga distància també amb força desnivell. La mateixa pineda amb absència de sotabosc i amb alguns rius secs van propiciar un traçat amb tirades llargues que vorejaven o travessaven els múltiples turons. Aquest mapa es completava amb una zona rocosa amb característiques més tècniques.

Tancaran la Lliga Espanyola d’Orientació 22 les curses d’Extremadura el primer cap de setmana de desembre.