CAMPIONAT DEL MÓN JÚNIOR (2A PART)

Els passats dies 4, 5 i 6 de novembre es va disputar a Portugal la segona part del mundial junior d’orientació, concretament les curses de bosc que no es van poder disputar a l’estiu per l’alt risc d’incendis.

El barceloní Roger Virgili (CAT-O/Go-Xtrem) va córrer les tres curses (mitja, relleus i llarga) formant part de la selecció espanyola.

La mitja distància oferia una primera part ràpida, transitable i amb molt llosa de pedra combinada amb algunes fites en zones rocoses de més dificultat tècnica i una darrera part on la densitat del verds va condicionar més d’una posició. Virgili va aconseguir en aquesta cursa la 99ena posició a 12 minuts del guanyador que va ser l’hongarès Zoltan Bujdoso. El dissabte es van córrer els relleus en el mateix mapa de la Quinta das Lameiras (Aguiar da Beira). Virgili va formar part de l’equip 2 de la selecció espanyola amb els companys Héctor Sanchis i Gonzalo Zorrilla, però el primer rellevista va fer error en tarja amb la qual cosa van quedar desqualificats.

El diumenge es va disputar la llarga distància aquesta vegada a Carapito amb moltes estones de pluja. El suec Noel Braun va guanyar després de 70 minuts de cursa, un temps que va superar en 21 minuts Vigili quedant en 71ena posició.

Es tracta de la darrera participació del corredor barceloní en curses juniors ja que l’any vinent passarà a ser corredor de la categoria elit.

A Portugal s’hi va desplaçar també una nombrosa representació del grup de joves del GTO (Grup de Tecnificació en Orientació) de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya (FCOC) per poder entrenar en els mapes del JWOC Tour i aprofitar també per animar i encoratjar el seu company que corria les curses oficials.

Continua leyendo el artículo original pulsando el siguiente enlace: Campionat del Món Júnior (2a part)